Több száz pénzintézet

Bankokat húz le a morcos Moody's

Száznál több európai bankra jelentett be negatív hitelminősítői lépést csütörtökön a Moody's Investors Service, arra a véleményére hivatkozva, hogy az euróövezeti válság kedvezőtlen és elhúzódó hatásai "nagyon nehéz" működési környezetet teremtenek az európai bankok számára.

2012.02.16 07:10MTI

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja csütörtök hajnalban, az európai és az amerikai piaci zárások után Londonban közölte, hogy a felülvizsgálatok 16 európai ország összesen 114 pénzintézetét érintik.

A Moody's az okok között felidézi, hogy az euróövezeti országok romló hitelképessége miatt a hét elején kilenc EU-tagállam - köztük nyolc euróövezeti tagország - adósosztályzatait, illetve besorolásaik kilátását rontotta.

A csütörtök hajnalban bejelentett banki intézkedések azonban sokkal szélesebb körűek, olyan országok bankrendszereire is kiterjednek, amelyeket a két nappal ezelőtti szuverén felülvizsgálatok nem érintettek, és nem is csak EU-tagállamok bankjairól van szó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.