Luxus a pihenés

Ausztriában csak a gazdagok utaznak

Ausztriában hovatovább a jól keresők luxusa lesz az utazás.

2012.02.09 16:36MTI

A salzburgi FH egyetemen elvégzett, ezer főre vetített kutatás szerint a jól keresőknél - azaz a havi 3.600 eurós vagy ennél nagyobb havi jövedelemmel rendelkező háztartásoknál - két százalékpontos növekedést regisztráltak: minden 100 osztrákból 63 utazott el tavaly valahová legalább öt napra. A havi 1.500 eurónál kisebb jövedelmű háztartásokban viszont 34 százalékról 23 százalékra csökkent ez az arány.
   
Az átlag 46 százalék volt tavaly Ausztriában.
   
A kutatók megállapították: a kétkezi munkások, a nyugdíjasok és az alacsony képzettségűek utazásai jócskán elmaradnak az osztrák átlagtól. A bécsiek, a magas képzettséggel rendelkezők, illetve az önállóak az átlagot jóval meghaladó mértékben utaztak tavaly.
   
A felmérés szerint 16 százalék egyáltalán nem utazik, és mindössze két százalék használja szabadságát továbbképzésre.
 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.