Az adórendszer miatt?

Az MSZP tudja, miért csökkenek a fizetések

Az MSZP szerint az Orbán Viktor által továbbra is támogatott egykulcsos személyi jövedelemadó miatt csökken az emberek többségének fizetése.

2012.02.09 14:40MTI

Burány Sándor, a szocialista párt országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a jelenlegi adórendszer kizárólag a felső tízezernek kedvez, míg a táradalom fennmaradó részének jövedelme mellett a fogyasztást és a beruházásokat is visszafogja, így az egész gazdaság teljesítményét csökkenti. A politikus szerint sokat elmond a kabinet foglalkoztatáspolitikájáról, hogy az Orbán Viktor által kedden még követendő példaként említett Nokia a kormányfő országértékelését követő napon jelentette be több mint kétezer ember elbocsátását. Hozzátette: korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy olyan nagy cégek menjenek csődbe, mint például a Malév.
   
Az MSZP ezért olyan gazdaságpolitikát ajánl, amely segíti a gazdasági növekedést, a munkahelyteremtést és egy társadalmilag igazságos adórendszerrel támogatja a legkevesebbet keresőket - fejtette ki Burány Sándor, hangsúlyozva, ha a többség jobban jár, akkor az növeli a fogyasztást, ami serkentheti a gazdaság teljesítményét. A szocialista politikus szólt arról is, hogy a foglalkoztatás terhein oly módon könnyítenének, hogy a munkavállalók többségét alkalmazó kisvállalkozások járjanak jól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.