Megszűnt a végtörlesztés adómentessége

Az LMP szerint tízezreket csapott be a kormány

Szabó Zsolt azt mondta: az LMP véleménye szerint a kormány több tízezer embert csapott be akkor, amikor egy jogszabályi változtatás megszüntette a munkaadói végtörlesztési támogatás adómentességét.

2012.01.12 14:28MTI

A párt fejlesztéspolitikai szakszóvivője úgy fogalmazott, hogy a kormány még azokat az intézkedéseket sem tudja tisztességesen, korrekten végigvinni, amelyek "látszólag fontosak neki".
   
A politikus szerint a kabinet az adósok többségéért nem tett semmit, mert a devizahiteleseknek csak körülbelül a tíz százaléka tudott élni a lehetőséggel, a többiek viszont fizethetik a végtörlesztés miatt megemelkedett részleteket. Hangsúlyozta, hogy a végtörlesztésből fakadó kamatemelkedés a gazdaságra is rossz hatást gyakorol, mert a vállalkozások nehezebben jutnak forrásokhoz.
   
Szabó Zsolt kijelentette, hogy a kormánynak szakítania kellene a jelenlegi "ígérgető és önkényes politikájával", ami helyett egy gazdaságilag hiteles, a befektetői szektor bizalmára építő programra lenne szükség.
   
Kérdésre válaszolva a közszféra több mint 6700 alkalmazottjának elbocsátása kapcsán azt mondta, ez is egyértelműen mutatja, hogy a kormány folyamatosan leépíti azt a szakmai hátteret, amelyik őt segíthetné, ennek pedig nagyon súlyos következményei lesznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.