Van egy szint...

Fitch: az IMF-megállapodás nem elég a magyar adósbesorolás javítására

Pozitív hatással lenne egy Magyarországgal kötendő IMF-megállapodás, de automatikusan nem járna az ország hitelminősítésének a javulásával - fejtette ki Varsóban a Fitch Ratings vezető elemzője egy konferencián.

2012.01.12 14:05MTI

"Egy EU/IMF-megállapodás bizonyára jó lenne, de csak az első lépés lenne" - mondta Matteo Napolitano, a hitelminősítő szuverén besorolásokért felelős londoni igazgatója. Hozzátette: "újra kell majd értékelni a helyzetet, de véleményem szerint egy megállapodás nem járna a hitelminősítés, illetve az adósbesorolás kilátásának automatikus javulásával".
   
A Fitch Ratings január elején megvonta a befektetési ajánlású szuverén devizaadós-osztályzatot Magyarországtól. Ezzel gyakorlatilag a magyar szuverén adósbesorolást a három legnagyobb nemzetközi hitelminősítő egyaránt a befektetésre nem ajánlott kategóriában tartja nyilván.
   
Napolitano kitért arra is, hogy Lengyelország esetében kicsi a valószínűsége annak, hogy az idén javítanának a besoroláson, bár a Fitch méltányolja a lengyel kormány költségvetési hiány csökkentésére irányuló erőfeszítéseit.
   
A Fitch "A mínusz" adósbesorolást tart érvényben Lengyelország esetében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.