Kell-e fejlettebb sereg?

Svájcban még a háborúról is népszavaznának

Ueli Maurer védelmi miniszter közölte: népszavazásra bocsájtják a hadsereg költségvetésének növelését Svájcban, miután a parlament és a kormány nem tudott megállapodni a kérdésben.

2011.12.28 17:07MTI

Maurer elmondta, hogy a hadsereg a katasztrófavédelmi bevetések miatt pozitív megítélésnek örvend, így számíthat a lakosság támogatására. A voksolásra előreláthatólag 2013 őszén kerül sor.
   
Szeptemberben a svájci parlament a kormány terveit felülbírálva a katonaság létszámának és költségvetésének jelentős növelését irányozta elő. A törvényhozás 100 ezer főben állapítaná meg a hadsereg állományának alsó határát, a védelmi kiadások éves mértékét pedig 600 millió frankkal ötmilliárdra emelné, amelyből új vadászgépek beszerzését is finanszíroznák. A kormány ezzel szemben évi 4,4 milliárdos hadibüdzsét és 80 ezer fős hadsereget akar, a vadászgép-beszerzést pedig elhalasztaná.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.