Még összesítik az adatokat

Januárban kiderül, hogyan végtörleszthetnek a közszolgák

A miniszterelnök szóvivője közölte: jelenleg is zajlik az összesítése annak, hogy eddig hány közszolgálati dolgozó jelentkezett a végtörlesztéshez igénybe vehető munkáltatói kölcsönre.

2011.12.28 15:16MTI

A munkahelyi vezetők januárban tájékoztatják a közszféra érintett dolgozóit arról, milyen lehetőségeik, további teendőik vannak ezzel kapcsolatban.
   
Szijjártó Péter emlékeztetett, Orbán Viktor kormányfő a napokban levelet írt a közszolgálatban dolgozóknak, felhívva a figyelmet a végtörlesztés lehetőségére. A levélben a miniszterelnök hangsúlyozza, hogy a kormány kedvezményes kamatozású forinthitel biztosításával kíván segítséget nyújtani a devizahitel rögzített árfolyamon történő végtörlesztéséhez.
   
A kormányfő szóvivője kiemelte, fontos, hogy a közszféra dolgozói közül is minél többen "kiszabaduljanak a devizahitelek csapdájából", így ugyanis sokkal jobb teljesítményre lehet számítani tőlük.
   
Azt, hogy közülük eddig hányan jelezték munkahelyi vezetőjüknél, hogy végtörleszteni akarnak, még nem lehet tudni, az adatokat folyamatosan összesítik. A vezetők jövő januárban közlik a végtörleszteni szándékozókkal, milyen további teendőik, lehetőségeik vannak - mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy a végtörlesztésre december 30-ig lehet jelentkezni. Eddig az adott banknál és a munkahelyi vezetőnél is jelezni kell a szándékot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.