Sok a vitás kérdés a diszkont légitársaság körül

Ismét sztrájkra készülnek az Iberia pilótái

A héten csütörtökön ismét huszonnégy órás sztrájkot terveznek az Iberia pilótái, mert még mindig nem sikerült tisztázni egy új diszkont légitársaság beindításával kapcsolatos vitás kérdéseket.

2011.12.28 14:13MTI

A társaság szóvivőjének tájékoztatása szerint december 29-én 118 járatot törölnek a 329-ből.
   
Az Iberia pilótái egyebek mellett azt nehezményezik, hogy az Iberia vezetése a fapados járatain alacsony fizetéssel kíván újonnan felvett pilótákat és légi kísérőket alkalmazni. Az Iberia pilótáit tömörítő szakszervezet további munkabeszüntetéseket is kilátásba helyezett, ha nem sikerül megállapodni a munkáltatóval.
   
Az Iberia Express várhatóan jövő tavasszal kezdi meg működését főként a veszteséges belföldi és rövid távú útvonalakon, miközben az anyavállalat a jól jövedelmező transzatlanti járatokra koncentrálhat.
   
Az Iberia pilótáit tömörítő szakszervezet december 18-án már tartott egy sztrájknapot, ami mintegy 12 ezer utast érintett a járattörlések miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.