Peking bírálta az Európai Bíróság döntését

Kína kereskedelmi háborúval fenyeget

Kína csütörtökön bírálta az Európai Bíróság döntését, hogy díjat kell szedni a légitársaságoktól európai járataik után, ez a "zöld korlát" kereskedelmi háborút okozhat.

2011.12.22 09:26MTI

"Ez valójában kereskedelemkorlátozás a környezetvédelem nevében, és nagy csapás az utasokra és a nemzetközi légi közlekedésre. Nehéz lesz elkerülni a kereskedelmi háborút emiatt a széndioxidadó miatt" - írta a hivatalos kínai hírügynökség.
   
Az Európai Bíróság szerdán elutasította több amerikai légitársaság keresetét, amelyet az ellen adtak be, hogy az EU-rendtartás szén-dioxid kibocsátási korlátot érvényesít minden légitársaságra, amely Európába vagy onnan indít légijáratokat, illetve január elsejétől engedélyek vásárlására kötelezi őket az EU kibocsátás-kereskedelmi rendszerében.
   
Az Új Kína által idézett szakmai becslések szerint az intézkedés 800 millió jüanba (123 millió dollárba) kerül a kínai légitársaságoknak az első évben, és ez 2020-ig a háromszorosára nőhet.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.