Megosztástól tartanak a vasasok

Széteshet a szakszervezeti egység

Balogh Béla, a szakszervezeti tömörülés elnöke szerint a formálódó szakszervezeti egység kormány által történő megosztásától tart a Vasas Szakszervezeti Szövetség azt követően, hogy a vasutasok 5 milliárd forintot kapnak a MÁV Cargo eladásából befolyt bevételből, miközben a vasas-ágazat területén történt számos privatizációkból az ottani dolgozók többnyire nem részesültek ilyen juttatásban.

2011.12.02 14:38MTI

A Vasas Szakszervezeti Szövetség üdvözli azt, hogy a vasutasok részesülnek a MÁV Cargo privatizációjából befolyt bevételből, ugyanakkor a kormány eddigi, a szakszervezetekkel kialakított kapcsolataiból adódóan önkéntelenül is több kérdés fogalmazódik meg - mondta Balogh Béla.
   
A szakszervezeti vezető ezek között említette meg azt: "vajon pozitív irányba változik a kormány többi szakszervezethez való viszonya is, amelynek a vasutasok számára biztosított pénz a kezdeti lépését jelenti"?
   
A vasasok felvetették: "lehetséges, hogy ezzel a lépéssel a kormány a szakszervezetek erejét akarja megosztani, látva a lassan kibontakozó egységet, illetve a munkavállalókat akarja egymás ellen hangolni, mivel érezhetően egyre többen kezdenek hasonlóan gondolkodni és egyre nagyobb egység van kialakulóban a kormány intézkedései ellen?"
   
A Vasas Szakszervezeti Szövetség működési területén levő számos privatizáció esetében ugyanilyen kormányzati álláspontot szeretne látni, mert minden kisebb és nagyobb vállalkozás korábban állami tulajdonú volt, mint például a telefongyár, a Ganz Mávag, a Csepel Művek, a December 4. Drótművek, a LEHEL Hűtőgépgyár, a Dunai Vasmű - mondta Balogh Béla.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.