"Botrányos beismerés"

Vona Gábor botrányozik

A Jobbik elnöke szerint Orbán Viktor pénteki nyilatkozata "botrányos beismerése annak", hogy a kormánynak az elmúlt másfél évben nem volt növekedési terve, amellyel be tudta volna indítani a gazdaságot - jelentette ki Vona Gábor pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

2011.12.02 11:24MTI

Orbán Viktor pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról, hogy arra kérte Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, minden más teendőjét sorolja hátrébb, és a növekedési terv elkészítésére fordítsa az erőit.

"Kulcskérdés, hogy Matolcsy György sikerrel járjon" - jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a terv konkrét beruházásokat is tartalmaz majd.

Vona Gábor ugyanakkor hangsúlyozta: a Matolcsy György nevével fémjelzett tervekben egyetlen közös van, hogy "egyik sem jött be". Azzal kapcsolatban, hogy a kormányfő úgy készül: december közepe után néhány nappal lesz egy újabb spekulációs támadás az ország ellen, Vona Gábor furcsának nevezte, hogy a miniszterelnöknek naprakész információi vannak egy esetleges spekulációs támadásról. Szerinte a kormány nem valami kivédésére készül hanem ő maga akar bejelenteni egy a társadalmat érintő újabb negatív lépést.

A Jobbik elnöke bejelentette azt is: pártja népszavazást szeretne az Európai Unió alapszerződésének az euróválság miatt tervezett módosításával kapcsolatban, hogy az emberek elmondhassák véleményüket az unióról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.