Mégsem hoz több mint 24 milliárdnyi pluszt az eva?

A LMP szerint stadionok helyett légvárakat épít a kormány

Vágó Gábor azt mondta: az LMP szerint a kedden elfogadott költségvetési módosítókkal a kormánypárti képviselők légvárakat építenek, "pedig stadionokat szeretnének".

2011.11.30 16:26MTI

A politikus annak a véleményének adott hangot, hogy a kormány megalapozatlanul számít több mint 24 milliárd forintnyi plusz eva bevételre, miközben ebből az adóformából idén is tízmilliárd forinttal kevesebbet szedtek be a vártnál. Hangsúlyozta, hogy ebből a pénzből a kabinet két stadiont építtetne, miközben "nem jut a tanárok bérfejlesztésére, az egészségügyre vagy a szociális szférára".
   
A választmányi szóvivő hozzátette, kedden olyan módosításokat is elfogadtak, amelyek alapján egyértelmű, hogy a kormány klientúraépítésre akarja használni a közpénzeket. Megjegyezte, hogy "indokolatlan lobbiérdekeknek engedve" a chipsadó tervezett bevételeiből tízmilliárd forintnyi összegről mondanak le, miközben a regisztrációs adó csökkentése további mínusz 23 milliárd forintot jelent a költségvetésnek.
   
Hangot adott annak a véleményének is, hogy a K+F járulékok körülbelül 20 milliárd forinttal terhelik meg a versenyszférát, miközben azzal, hogy a szociális adót nagyobb alapra vetítik ki, emelik a bérköltségeket.
   
A politikus végül hozzátette, az LMP szerint az, hogy Matolcsy György nem vesz részt az IMF-fel folytatott tárgyalásokon, azt mutatja, hogy a miniszterre nem számítanak a komoly gazdaságpolitikai kérdésekben. Vágó Gábor ebből azt a következtetést vonta le, hogy "Matolcsy György gyakorlatilag megbukott".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.