Hatott az összehangolt likviditásnövelő akció híre

Felszökött az olaj ára

Közel másfél dollárral drágult a kőolaj szerdán kora délután azt követően, hogy összehangolt likviditásnövelő intézkedéseket jelentettek be a világ legnagyobb központi bankjai.

2011.11.30 15:50MTI

A nyugati féltekén irányadó WTI fajta ára 1,37 dollárral 101 dollár fölé emelkedett keddi záróárához képest. Az északi-tengeri Brent 69 centtel 111 dollárra drágult.
   
Mindkét kontraktus november 17-e óta a legmagasabb szintre emelkedett abban a reményben, hogy a likviditásbővítő lépések révén gyorsulhat a globális gazdasági növekedés.
   
Hozzájárult az árak emelkedéséhez az is, hogy a kínai jegybank szerdán 50 bázisponttal 20 százalékra csökkentette a legnagyobb kínai bankokra vonatkozó kötelező tartalékrátát, és javította befektetői hangulatot, hogy az Egyesült Államokban a vártnál jóval nagyobb mértékben nőtt novemberben a foglalkoztatottak száma a magánszektorban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.