Közel száz módosító indítványt nyújtanak be

Az LMP családbaráttá tenné a munka törvénykönyvét

Kaufer Virág kijelentette: az LMP közel száz módosító indítványt nyújt be a munka törvénykönyvére vonatkozó kormányjavaslathoz, amelyet családbaráttá szeretne tenni.

2011.11.16 14:45MTI

Az ellenzéki képviselő azt mondta, hogy a kabinet által benyújtott előterjesztéssel nem értenek egyet, de ha elfogadják javaslataikat, akkor azok segítségével "valamelyest mégis védik a munkavállalók jogait".
   
Példákat sorolva elmondta, hogy a szülési szabadságról visszatért dolgozók indítványuk értelmében tárgyalhatnának az egyéni munkabeosztásukról. Hozzátette, hogy elképzeléseik alapján senkit nem lehetne indoklás nélkül kirúgni és a munkavállalók a szabadságuk kétharmadával rendelkezhetnének önállóan. Emellett a rájuk háruló kártérítési felelősségét is maximalizálnák az LMP-sek.
   
Elképzeléseik - összegzett - családbaráttá tennék az új munka törvénykönyvét, biztosítanák az alapvető munkavállalói jogokat és lehetőséget teremtenének a kollektív érdekérvényesítésre is.
   
Szabó Zsolt, a párt fejlesztéspolitikai szóvivője szerint ha nem fogadják el a javaslataikat, "sötét jövő vár a munkavállalókra", akik sokkal többet fognak dolgozni, sokkal kevesebb pénzért.
   
A politikus kijelentette, hogy a kormánytöbbség "a kizsákmányolás törvénykönyvével" nem teremteni, hanem megszüntetni fogja a munkahelyeket. Leszögezte, hogy a kiszolgáltatottság növelésével nem lehet munkahelyeket teremteni, "hacsak a kormány nem szeretné azt a gazdaságfejlesztési modellt lemásolni, amit követnek Bangladesben, Kínában és több ázsiai országban".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.