A párt szerint 82 százalékra nőtt a tartozás

A Jobbik újratárgyalná az államadósság ügyét

Volner János kijelentette: a Jobbik szerint "szomorú", hogy Magyarország GDP-arányos államadóssága annak ellenére elérte a 82 százalékot, hogy a kormány az elmúlt hónapokban 2000 milliárd forintot elköltött az államosított magánnyugdíjpénztári megtakarításokból.

2011.11.16 14:15MTI

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán közölte honlapján, hogy "az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számításba vett - maastrichti - adóssága 2011 harmadik negyedévének végén a GDP 82 százaléka, 22.929 milliárd forint volt".
   
A Jobbik frakcióvezető-helyettese emlékeztetett rá, hogy eddig kétszer volt ennél magasabb az államadósság: 2010 második negyedévében és 2009 elején. Az ellenzéki politikus szerint a kormány "fizetünk ha beledöglünk is" politikája kudarchoz vezetett, az ország és az emberek is felélték a tartalékaikat. Volner János szerint a kormány jelenleg hiteleket fizet hitelből.
   
A Jobbik szerint éppen ezért nincs más választás, mint az államadósság újratárgyalás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.