11 százalékos forinthitel thm-plafont javasoltak

A "bankárkormány" leszavazta az LMP javaslatát

Az LMP közleménye szerint "a teljes ellenzék támogatása ellenére, és szakmai körökből érkező pozitív vélemények dacára az új bankárkormány leszavazta az LMP kamatplafon javaslatát, amely érdemi segítséget nyújtott volna a devizahitelben fuldokló családoknak."

2011.11.15 11:30ma.hu

„Hétfőn a kétharmados többség annak ellenére szavazta le a Lehet Más a Politika devizahiteleseket érdemben segítő kamatkorlátozó javaslatát, hogy közben a svájci frank már a 255 forintos árfolyamot érte el az esti órákra” – írja az ellenzéki párt.
 
Leszögezik: „a szakmailag helyeselt és az egész ellenzék által támogatott javaslatot még csak tárgysorozatba sem vette a parlamenti többség, pedig ez végre érdemben segítené a devizahitelben fuldokló magyar családokat. Az LMP javaslata a bankközi kamat plusz 5 százalékban limitálná a devizahitelek kamatait, tehát kiszámítható, átlátható hiteltermékeket teremtene, ahogy ezt 2011 márciusa óta rendszeresen megtett javaslatainkkal igyekszünk elérni, mindhiába.”
 
Az LMP szerint „a kormány továbbra is a Bankszövetséggel egyezkedik a hitelesek kizárásával és az ellenzék semmibevételével, holott már eddig is a mi javaslataink bizonyultak valódi megoldásnak. Ezeket többszöri leszavazás után, hosszú hónapok elvesztegetésével végül a kormány saját neve alatt terjesztette be és szavazta meg, ilyen volt a múlt héten elfogadott referencia-kamathoz kötés.”
 
„Ha az LMP javaslata megvalósulna, akkor 6 százalékos alapkamat mellett a lakáscélú jelzáloghitelek forinthitel kamata legfeljebb 11 százalékos thm-mutatóval rendelkezhetne” – állítják.
 
Az ellenzéki párt ismételten kéri a kormányt, „ha már nem tud előállni saját javaslattal, az LMP javaslatainak újrahasznosítását és benyújtását gyorsabban végezze, így segíthetünk a hiteleseknek” – zárul a párt közleménye.
 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.