Fogyasztókat a vállalati döntéshozásba?

XVI. Benedek pápa: Szeretet az igazságban - Az üzleti élet újraértelmezése?

Wolfgang Grassl, a wisconsini Saint Norbert College marketingprofesszora azt mondta szerdai budapesti előadásában, hogy XVI. Benedek pápa az üzleti élet újraértelmezését szorgalmazza a Caritas in veritate (Szeretet az igazságban) kezdetű enciklikájában.

2011.11.09 19:51MTI

A Kereszténység és versenyképesség a marketingben című, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rendezésében tartott előadásában az Egyesült Államokból érkezett szakértő közölte: a katolikus egyházfő azt kéri, a fogyasztókat is vonják be valamilyen módon a vállalati döntéshozatalba, ezáltal azonban a fogyasztóknak is lenne felelősségük abban, hogy mennyire sikeresek ezek a döntések.
   
Wolfgang Grassl a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadásában felvetette: az értékek ilyen értelmű "közös előállítása" vajon lehetővé teszi-e, hogy az emberek egymás munkatársai legyenek, és keresztény szempontokat is figyelembe vegyenek.
   
Annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a fogyasztóknak azért kell kiválasztaniuk a termékeket, mert tisztában vannak a jellemzőivel, és nem azért, mert a reklámokra hallgatnak.
   
A termékek értékesítőinek sokkal több az ismeretük arról, hogy milyen az a termék, amelyet forgalmaznak, ezért morális kötelességük, hogy részletesen ismertessék a fogyasztókkal ezeket az információkat - tette hozzá.
   
A kutató utalt arra, hogy a szolgáltatásorientált marketing felfogása etikai megfontolásokat is magában foglal, és a piaci versenyt, valamint a gyártók, a forgalmazók és a fogyasztók együttműködését egyaránt fontosnak tartja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.