Kiépül a szervezeti struktúra

Munkához látott az NGTT

Parragh László, a NGTT soros elnöke, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt mondta: megkezdte az érdemi munkát a Nemzeti Gazdaság és Társadalmi Tanács (NGTT).

2011.10.22 10:38MTI

Elmondta: az alakuló ülés óta folyik a szervezeti struktúra kiépítése, kidolgozzák a szervezeti és működési szabályzatra vonatkozó javaslatot, kialakítják a nemzetközi kapcsolatokat, előterjesztéseket készítenek.
   
Parragh László közölte: a tervek szerint az NGTT oldalainak vezetőit november második felében hívják össze, hogy megtárgyalják velük az addigi munkaanyagokat. Várhatóan felmerül majd különböző bizottságok létrehozásának igénye, ezért meg kell határozni azokat a témákat, amelyekkel a tanács foglalkozni kíván a kormányzati előterjesztéseken kívül is. Ki kell alakítani a munkamódszereket, és még december végén, de inkább január első napjaiban újabb plenáris ülésen tárgyalják majd ezeket a kérdéseket - tette hozzá.
   
Parragh László hangsúlyozta: a tanács munkájába beemelik azon szervezetek tapasztalatait, értékekeit, tudását, amelyek bázisán az NGTT létrejött, így az Gazdasági és Szociális Tanácsét (GSZT), a Országos Érdekegyeztető Tanácsét (OÉT), a Gazdasági Egyeztetési Fórumét (GEF) és a  Versenyképességi Tanácsét.
   
Az NGTT soros elnöke kiemelte, hogy az oldalak működését az érintettek önállóan határozzák meg, ebbe a tanács nem fog beleszólni. Viszont elegendő időt kíván hagyni az NGTT arra, hogy az oldalak kialakíthassák álláspontjukat a megküldött anyagok kapcsán, ezért is várható november második felére az oldalelnökök ülése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.