Felmérik, elvitetik

Kidőlnek a jogellenes út menti reklámtáblák

A közutak kezelőinek fel kell mérniük a jogellenes reklámtáblákat, majd előbb az ingatlan tulajdonosokat, ha azok nem lelhetők fel, akkor a reklám célú berendezések tulajdonosait kell felszólítaniuk azok eltávolítására.

2011.10.21 17:10MTI

Egyebek mellett ezt tartalmazza a legújabb Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet.
   
A hétfőn hatályba lépő rendelet felsorolja, hogy milyen nem lehet a reklámtábla, amelyet reklám célú berendezésnek nevez. Így például nem tartalmazhat villogó, káprázást okozó fényt vagy futófényt, nem készülhet a felülete fényvisszavető anyagból, és nem téveszthető össze közúti jelzésekkel.
   
Jogellenesen elhelyezett az a reklámtábla - többek közt - amelyiket villany- vagy telefonoszlopra helyeztek, vagy a közút tengelyétől számított 50 méteren - autópálya, autóút és főútvonal esetében 100 méteren belül - került elhelyezésre, illetve, ha ezen távolságon kívül elhelyezett reklám célú berendezés 4 négyzetméternél nagyobb.
   
A közút kezelője a felszólításra el nem távolított reklámtáblát maga is eltávolíthatja, illetve a közlekedési hatóságnál kezdeményezheti a hatósági eljárás megindítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.