Nem tervezik a leminősítést

Egyelőre nem bántja Franciaországot a Fitch

A hitelminősítő közölte: a Fitch nem tervezi Franciaország leminősítését, az euróövezeti mentőalap tervezett változtatásai nem veszélyeztetik a francia besorolást.

2011.10.21 16:41MTI

Franciaország mindent megtesz annak érdekében, hogy megőrizze legmagasabb, "tripla A" besorolását a nemzetközi hitelminősítőknél, amelynek köszönhetően a lehető legjobb feltételekkel juthat hitelekhez a pénzügypiacokon - jelezte kedden a francia pénzügyminiszter, elismerve ugyanakkor, hogy 2012-ben a gazdasági növekedés valószínűleg alacsonyabb lesz, mint a kormány hivatalos prognózisai. "Megvan a kockázata annak, hogy Franciaország GDP növekedése alacsonyabb lesz, mint 1,5 százalék, miközben a kormány 2012-re még 1,75 százalékkal számol" - mondta a tárcavezető.
 
A pénzügyminiszter arra a hírre reagált, miszerint kérdésessé válhat Franciaország lehetséges legjobb államadós-osztályzatának stabil kilátása a Moody,s Investors Service-nek a francia adósságdinamikáról kedd hajnalban kiadott éves elemzése szerint. Bár a francia adósbesorolás kilátása stabil, a Moody's Londonban kiadott elemzésében közölte, hogy a romló adósságmutatók és az államra háruló, potenciálisan felmerülő jövőbeni kötelezettségek most már "nyomást gyakorolnak" a francia kormány "Aaa" osztályzatának stabil kilátására.

 Franciaország mellett még öt további euróövezet állam - Németország, Ausztria, Hollandia, Luxemburg és Finnország - rendelkezik jelenleg a legmagasabb, tripla A besorolással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.