Negatív politikai hozadékok

Széles Gábor nem ért egyet a minimálbér emeléssel

Negatív politikai hozadéka lehet a minimálbér tervezett emelésének - nyilatkozta Széles Gábor nagyvállalkozó, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) korábbi elnöke.

2011.09.26 08:22MTI

A Magyar Hírlapnak adott interjújában (amely lapnak fő tulajdonosa) Széles Gábor kifejtette: összesen csaknem egymillió ember van bejelentve minimálbéren - amelynek összegét a kormány tervei szerint 18 százalékkal, 92.000 forintra emelik januártól -, emellett a kényszervállalkozók száma 300 ezer.

Utóbbiaknál, ha megemelik a minimálbért, arányosan megnő az adófizetési kötelezettség is, így kevesebbet fognak keresni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.