Széles Gábor fizette a legtöbbet a pártkasszába

Mintegy 3 milliárd volt a Fidesz bevétele tavaly

A Fidesz tavaly 2,7 milliárd forintot költött, bevételei 60 millió forinttal haladták meg a kiadásokat, magánemberként pedig Széles Gábor fizette a legtöbbet a pártkasszába - írja keddi számában a Népszabadság a párt hivatalos közlésére hivatkozva.

2010.04.20 07:09Népszabadság

A lap emlékeztet arra, hogy a törvény szerint minden év április 30-ig kell a politikai szervezeteknek az előző év gazdálkodásáról szóló zárszámadást elkészíteniük és közzétenniük. A Fidesz még a választások első fordulója előtt megtette ezt, az MSZP egyelőre nem tette közzé a részleteket - írja a lap.

Összeállításuk szerint tagdíjakból tavaly 140 millió forintot gyűjtött be a kormányzásra készülő párt, ehhez jött hozzá a 833 milliós állami, költségvetési támogatás. Jogi és magánszemélyektől további 200 millió folyt be a Fidesz kasszájába, ezek forrását a törvény szerint csak bizonyos értékhatár felett kell bevallani nyilvánosan. A pártkasszát 24 millióval gyarapította a Fidelitas, és 28 millióval a Nemzeti Fórum. A belföldi magánszemélyek közül Széles Gábor nagyvállalkozó adta a legtöbbet: tízmillió forintot.

A Magyar Hírlap és az Echo TV tulajdonosát a párt EP-képviselői követik a névsorban: Deutsch Tamás, Schmitt Pál és Szájer József is egy-egymilliót fizetett a közösbe. A Fidesz tavaly 1,3 milliárd forint hitelt vett fel, de ugyanennyi szerepel a hiteltörlesztés rovatban is. A politikai tevékenységre fordított kiadások pedig (EP-kampány, konferenciák) több mint félmilliárdot tettek ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.