Nem tudni, hogy került oda a horgászbot

Nem orgazda a gyöngyösi fideszes képviselő?

Cáfolta az ellene felhozott vádat az orgazdasággal gyanúsított gyöngyösi fideszes képviselő; L. Zsolt az MTI-nek hétfőn úgy nyilatkozott, hogy az ügy lezárása után tesz sajtónyilatkozatot, s eljárást kíván kezdeményezni mindazok ellen, akik vádolják.

2010.04.19 18:33MTI

A Népszabadság hétfőn írt arról, hogy orgazdaság gyanúja miatt indult eljárás L. Zsolt ellen, miután a lakásán tartott házkutatás során betörésből származó, nagy értékű szerszámgépeket és horgászfelszereléseket találtak.

A lap közölte: a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az országgyűlési választások első fordulójának napján, április 11-én éjjel betörtek egy gyöngyösi ház pincéjébe, s a lopással egymillió forintos kárt okoztak. A nyomozás során a helyi rendőrkapitányság előállította F. Zoltánt, aki kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését, megnevezte társát, B. Lászlót, valamint beismert további két betöréses lopást. A kihallgatás után a rendőrség házkutatást tartott L. Zsolt gyöngyösi lakásán, ahol megtalálták a szerszámgépeket és a horgászfelszereléseket.

A cikkben kitértek arra: L. Zsolt fideszes önkormányzati képviselőként és az Együtt Gyöngyösért Roma-Magyar Egyesület elnökeként is ismert a városban. A Heves megyei hírportálnak L. Zsolt azt mondta: mindaz, amivel vádolják, rágalom.

A heol.hu-nak arra a kérdésére, hogy miként kerültek a lakására a betörésből származó, nagy értékű szerszámgépek és horgászfelszerelések, egyelőre nem válaszolt, csupán annyit közölt: az ügy lezárása után nyilatkozik mindenről.

Tatár László, a Fidesz gyöngyösi önkormányzati frakciójának vezetője az MTI-nek azt mondta, hogy egy folyamatban lévő jogi ügyet nem kíván kommentálni. Már csak azért sem, mert az ártatlanság vélelme mindenkit megillet - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.