Mea culpa

A visszavonuló fújása: az MDF és Karsai Péter elnézést kért Széles Gábortól

Közleményben kért elnézést az MDF és Karsai Péter Széles Gábor üzletembertől szombaton.

2010.04.03 21:12MTI

Az MDF sajtóosztálya által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az MDF és Karsai Péter elismerik, hogy ez év január 15-én, "A sztrájkon gazdagodik a Fidesz gazdasági holdudvara" címmel közzétett közleményükben megsértették Széles Gábor jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát.

Valótlanul jelentették ki ugyanis, hogy a "milliárdos vállalkozó luxusprofitot zsebel be az általa privatizált buszvonalakon, ahol nincs sztrájk”, illetőleg azt a hamis látszatot keltették, hogy az érdekeltségébe tartozó cég "huszonhárom buszjáratot üzemeltet, melyet a BKV-tól privatizált el (...)".

A jogsértésért az MDF és Karsai Péter Széles Gábortól elnézést kér - írta Karsai Péter. Széles Gábor február 2-án közölte az MTI-vel, hogy jogi eljárást indít az MDF ellen, mert szerinte Karsai Péter MDF-es országgyűlési képviselő valótlan állításokat közölt vele kapcsolatban.

Mint akkor írta, a január 15-én megjelentetett, az MTI-hez eljuttatott OS-közleményben Karsai Péter valótlanul állította, hogy ő a BKV-tól buszjáratokat privatizált. A valóság ezzel szemben az, hogy cége, a VT Transman Kft. évek óta a BKV Zrt. alvállalkozója. A nagyvállalkozó szerint Karsai valótlanul állította azt is, hogy a BKV-nál lezajlott sztrájk következtében, azzal összefüggésben az ő bevételei jelentősen növekednének, "luxusprofitot zsebelne be".

Valójában a bevételei nem állnak összefüggésben a sztrájkkal, a VT Transman Kft. a munkabeszüntetés alatt is "alvállalkozói szerződése szerinti feltételekkel teljesített" - írta február 2-án Széles Gábor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.