A bankoknak is megérné?

A Jobbik államosítaná a devizahitelezést

Z. Kárpát Dániel kijelentette: a Jobbik azt szeretné, ha a devizahitelezés teljes rendszerét állami ellenőrzés alá vonnák.

2011.08.15 14:24MTI

A képviselő elképzelésüket ismertetve azt mondta, hogy az adósságtömeg a kereskedelmi bankoktól körülbelül 50-70 százalékos töredék áron kerülne át egy nemzeti kríziskezelő ellenőrzése alá.
   
Szerinte ez a bankoknak azért érné meg, mert ha a hitelek 30-40 százaléka bedől, akkor soha nem jutnak a pénzükhöz. Úgy látja, az államot sem érné érdemi kár, mert az adósok neki törlesztenének, csak már "emberbarát futamidővel, emberbarát részletekkel, egyedi áttárgyalási lehetőséggel".
   
A kabinet intézkedéseit bírálva Z. Kárpát Dániel kijelentette, hogy a devizahitelesek problémája olyan nemzetgazdasági és szociális katasztrófa, "amellyel a kormány nemes egyszerűséggel nem foglalkozik nyaralás közben. Látható, hogy rövidgatyában, ilyen problémákat nem lehet megoldani".
   
Az ellenzéki képviselő, aki mellé egy a lakáshitelük miatt az öngyilkosságot választók sorsát szimbolizáló hullazsákot helyeztek el, úgy fogalmazott, ha a kormány nem tesz semmit az ügyben, akkor azzal vállalja annak felelősségét, hogy tragédiák tucatjai következhetnek be.
   
Arra a kérdésre, hogy múlt héten egy rendőri intézkedés során frakciótársa, Zagyva György Gyula nem mondott le mentelmi jogáról, azt felelte, hogy az ügyre részletesen Vona Gábor pártelnök-frakcióvezető reagál majd kedden.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.