Orbán kössön új megállapodást a bankszövetséggel!

Gazdasági válsághelyzet - azonnali kormányülést követel Mesterházy

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke azt mondta: a miniszterelnök azonnal szakítsa meg szabadságát és hívjon össze kormányülést a kialakuló gazdasági válsághelyzet miatt.

2011.08.10 15:10MTI

Az ellenzéki pártelnök felszólította Orbán Viktort arra is, hogy kössön új megállapodást a Magyar Bankszövetséggel és folytasson további egyeztetéseket az adósok és az önkormányzatok érdek-képviseleti szerveivel.
   
Mesterházy Attila hozzátette: a bankadó bevételeit válságkezelésre, illetve egy válságalap létrehozására kell fordítani.
   
A most kialakuló nemzetközi pénzügyi válság kiemelten sújtja Magyarországot, ezért a kormánynak válságforgatókönyvvel kell felkészülnie a várható gazdasági nehézségekre - mondta az ellenzéki politikus.
   
Mesterházy Attila hozzátette: a forint rosszabbul teljesít, mint a környező országok devizái, az ország kockázati felára pedig két és fél éves csúcson van.
   
A szocialista politikus nonszensznek nevezte, hogy a jelenlegi helyzetért a korábbi kormányokat felelősségre lehetne vonni. Mesterházy Attila emlékeztetett rá, hogy amíg a Bajnai-kormány utolsó hónapjaiban 180-185 forint volt a svájci frank, addig legutóbb már a 274 forintos szintet is elérte.
   
Az ellenzéki pártelnök szerint nem a korábbi, hanem a jelenlegi kormány felelőssége, hogy miként kezeli ezt a helyzetet. Mesterházy Attila felszólította a kormányt, hogy ne az emberek kárára kezelje a válságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.