Hangulatromlást regisztráltak

Két év után ismét romlott az üzleti hangulat az euróövezetben

Romlott az üzleti hangulat az euróövezetben a harmadik negyedévben - mutatta ki szerdán megjelent felmérésében az ifo. A tekintélyes német gazdaságkutató intézet legutóbb 2009 elején, a világméretű válság eddigi legsúlyosabb szakaszában regisztrált hangulatromlást.

2011.08.10 13:26MTI

Az ifo összetett hangulatmutatója a második negyedévi 118,9 pontról 110,6 pontra esett, így már alig haladja meg a sokévi átlagot.

A legnagyobb mértékben a kilátások - a következő hat hónapban várható gazdasági folyamatok megítélése - romlott, az erre vonatkozó részmutató 95,1 pontról 83,6 pontra gyengült.

A jelenlegi helyzet megítélését tükröző részindex kisebb mértékben, 159,4 pontról 156,6 pontra csökkent. A párizsi nemzetközi kereskedelmi kamarával (ICC) közösen végzett felmérésben összesen 274 elemzőt kérdeztek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.