Mi lesz veletek, görögök?

Borul a bili: a görög pénzügyminiszter hétfőn találkozik az IMF-el

Görögország pénzügyminisztere, Evangelosz Venizelosz hétfőn találkozik a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatójával, Christine Lagarde-dal - tájékoztatott csütörtökön David Hawley, az IMF szóvivője.

2011.07.21 17:48MTI

A találkozót a görög fél kezdeményezte - hívta fel a figyelmet.

Jóllehet Hawley kijelentette, Görögország formálisan még nem kért újabb, a meglévő mentőcsomagon túlmutató támogatást, piaci várakozások szerint az IMF is részese lehet a tárgyalás alatt álló újabb programnak.

A szóvivő hangsúlyozta: bármilyen, a második csomagról szóló híresztelés csupán találgatás.

Az euróövezeti állam- és kormányfők csütörtökön tartanak megbeszélést Brüsszelben, ahol a legfontosabb napirendi pont a Görögországnak nyújtandó újabb pénzügyi segély. A találkozón Christine Lagarde is részt vesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.