Lehetőség a világnak

Kína öt év alatt meghatszorozza importját

A kínai miniszterelnök kifejtette: Kína a következő öt évben a jelenlegi hatszorosára növeli globális importját, ami jó lehetőséget teremt a világ exportőreinek.

2011.06.28 11:14MTI

Ven Csia-pao (Wen Jiabao) a Royal Society előtt tartott hétfői előadásában - amelyet kedden tettek közzé a külügyminisztérium honlapján - elmondta, hogy az import várhatóan meg fogja haladni a 8 ezer milliárd dollárt.
   
Tavaly a kínai bevitel értéke 1,39 ezer milliárd dollár volt.
   
A bevitel növekedésével párhuzamosan folyamatosan csökkenni fog Kína külkereskedelmi mérlegének a többlete - erről már a kínai kereskedelmi miniszter beszélt Berlinben, ahová a miniszterelnök kíséretében érkezett.

Tavaly a nyugati exportőrök által sokat bírált többlet 183 milliárd dollárra mérséklődött az előző évi 196 milliárdról.
   
A kínai kormányfő kétnapos hivatalos budapesti látogatását követően szombat este érkezett Nagy-Britanniába, és hétfőn Németországba utazott tovább.
   
A kínai kormányfőnek ez a második európai körútja az elmúlt kilenc hónapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.