ISS

Megemelték a Nemzetközi Űrállomás pályájának magasságát

A pályamódosításra azért volt szükség, hogy megfelelő feltételeket teremtsenek a Szojuz-TMA-20M típusú űrhajó dokkolásához.

2016.03.05 08:34MTI

Az orosz Progressz M-29M teherűrhajó hajtóműveinek segítségével szombaton másfél kilométerrel megemelték a Nemzetközi Űrállomás pályájának magasságát - közölte a Moszkva melletti Földi Repülésirányítás Központ.

A tájékoztatás szerint a pályakorrekció előre tervezett volt. A teherhajó hajtóműveit nyolc perc húsz másodpercig működtették és ezzel az ISS pályája elérte a Földtől mért 405 kilométeres magasságot.

A pályamódosításra azért volt szükség, hogy megfelelő feltételeket teremtsenek a Szojuz-TMA-20M típusú űrhajó dokkolásához, amely a tervek szerint március 19-én startol Alekszej Ovcsinyin orosz és Geoffrey Williams amerikai űrhajóssal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.