Sikeres dokkolás

Megérkezett az orosz űrhajó a Nemzetközi Űrállomásra

Sikeresen dokkolt kedden este a Nemzetközi Űrállomáson az az orosz űrhajó, amelyet fedélzetén egy amerikai, egy brit és egy orosz űrhajóssal aznap délután bocsátottak útjára Bajkonurból.

2015.12.15 19:50MTI

A Szojuz TMA-19M űrhajó kilenc perccel indítása után Föld körüli pályára állt 212 kilométeres távolságban, majd hat órás út után megérkezett és hozzákapcsolódott az űrállomáshoz, belsejében az orosz Jurij Malencsenkóval, az amerikai Timothy Koprával, továbbá az Európai Űrhivatal képviseletében a brit Timothy Peake-kel.

A csapat fél évet tölt az űrállomáson, amelyen hárman várták őket: Szergej Volkov és Mihail Kornyijenko orosz, továbbá Scott Kelly amerikai űrhajós. Kornyijenko és Kelly már március óta az állomáson van, küldetésük egy teljes évre szól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.