Kelták jártak a Vörös Bolygón?

Megtalálhatták Stonehenge párját a Marson!

Újabb érdekességet találtak a planétáról készült képeken. Vagy mégsem?

Nézze meg, milyen elképesztő dolgokat látni a Marson, mégse tudjuk, mik azok >>> képgaléria

2015.09.26 16:10ma.hu
NASA

Lassan érdemes a régi mondást felfrissíteni és így használni: "Amit még nem láttak a Marson, az nincs is". De tényleg, az utóbbi időben piramistól kezdve lebegő kanálon át gyíkokig és rákszörnyekig, mindent láttak már a szomszédos bolygóról készült felvételeken.

NASA

A legújabb őrület egy olyan képződmény, ami kísértetiesen hasonlít a Stonehenge-i sziklakörhöz. Egy magát Mister Enigmának nevező felhasználó számítógép által generált gépi hanggal kommentált YouTube-videója hívja fel a figyelmet a különleges látványra a NASA egyik felvételén.

NASA

Az a baj azonban az ilyen felvételekkel, hogy ha más szögből vagy más felbontásban nézzük őket, rögvest kevésbé rejtélyes formációkat látunk. Ráadásul a kép felbontása sincs megadva, így simán elképzelhető, hogy a "Marshenge" kövei kétszer nagyobbak vagy éppen feleakkorák, mint a földi sziklák.

NASA

"Lehet, hogy Stonehenge építői jártak a Marson?" - teszi fel a kérdést Engima. Nos, ha minden a tervek szerint alakul, akkor még a mi életünkben kiderülnek a Vörös Bolygó rejtélyei. Addig azonban marad a találgatás és a képzelődés, de ha úgy vesszük, az éjszakai égboltra tekintve az ember ősidőktől fogva ezt csinálja. Csak most HD-minőségű képekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.