Még nagyobb ugrás

Holdutazó tervezi a Mars benépesítését

Buzz Aldrin 25 éven belül kolonizálná a Vörös Bolygót.

2015.08.30 09:24ma.hu
NASA

A Holdra másodikként lépő amerikai űrhajós a Florida Institute of Technology egyetemmel közösen tervezi a küldetést. A 85 éves űrhajós a nevét viselő, és a tervek szerint ősszel megnyíló űrintézet vezető tanácsadójaként és repüléstani kutatójaként dolgozik majd. 
   
A NASA a 2030-as évek közepére tervez embereket küldeni a Marsra, Aldrin pedig szeretné, ha 25 éven belül, egészen pontosan a holdra szállás 70. évfordulóján, azaz 2039-ben már telepesek élhetnének a szomszédos bolygón. Úgy véli, a Mars holdjai a Phobos és a Deimos ugródeszkaként szolgálhatnak a letelepedéshez, és 10 éves küldetésekkel számol.

Az idős asztronauta sokat tud a költözésről, nemrég települt át kaliforniai otthonából Floridába. „Hurrikánokra cserlétem a földrengéseket és bozóttüzeket” – mondta egy sajtótájékoztatón.

Fotó: 20th Century Fox/The martian


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.