Járvány

MERS - Gyorstesztet fejlesztettek ki kínai kutatók

A MERS-koronavírus kimutatására 15 perces gyorstesztet fejlesztettek ki hongkongi és kínai kutatók.

2015.06.19 13:59MTI

A diagnosztikai reagens kutatásába még 2014-ben kezdtek egyetemi szakemberek, és a bejelentés szerint használatba veszik, amint fertőzés, vagy a betegség felüti a fejét Kínában.

A Fucsien tartományi Hsziamen Egyetem fertőző betegségekkel foglalkozó szakértője, Csang Csün elmondta, antigén diagnosztikát alkalmaznak, amelynek használata sokkal könnyebb és gyorsabb, mint a vírusdiagnosztikában hagyományosnak számító úgynevezett nukleinsav diagnosztika. Utóbbihoz speciális technikai felszerelés és tapasztalat szükséges.

Az új reagens hatékony és meglehetősen sok teszt elvégzését teszi lehetővé. Egy átlagos laboratóriumi munkatárs több mint ezer minta ellenőrzését tudja elvégezni.

A MERS-vírust először 2012-ben azonosították, de az utóbbi időben Dél-Koreában okoz tömeges fertőzést. Péntekig legalább 24 halottat és 166 fertőzést jelentettek a helyi hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.