MERS-járvány

Tovább nőtt a halottak és a fertőzöttek száma Dél-Koreában

Kilenc halottja van már Dél-Koreában a MERS-vírusnak, és tizenhárom új fertőzést is megerősítettek, amivel száznyolcra nőtt a Közel-keleti Légzőszervi Tünetegyüttesben megbetegedettek száma.

2015.06.10 08:51MTI

A két újabb áldozat - egy 75 éves nő és egy 62 éves férfi - a szöuli Samsung Egészségügyi Központban vesztette életét, ahol az első koronavírusos megbetegedést megerősítették. A tizenhárom frissen megerősített fertőzés közül tízet ugyanebben a létesítményben regisztráltak.

Az országban több mint 2470 iskolát és óvodát zártak be ideiglenesen, és mintegy 2900 embert helyeztek karantén alá a vírus terjedése miatt. Az országban május 20-án ütötte fel a fejét a betegség, vélhetően egy Szaúd-Arábiában járt férfi hurcolta be.

A járvány miatt elhalasztotta eheti egyesült államokbeli hivatalos látogatását Pak Gun Hje államfő. Szóvivője kijelentette, hogy az elnök számára "elsőbbséget élvez az emberek biztonsága", és igyekszik csillapítani aggodalmukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.