Lehet hogy mégis igaz...

Igaz-e, hogy majd' száz év múlva visszaadta a Bermuda háromszög a hajót?

Kísértethajót fogtak Kubánál - közel száz év után tényleg előkerülhetett egy hajó a Bermuda háromszögből?

2015.06.08 08:58ma.hu

A World News Daily Report beszámolója szerint a kubai parti őrség egy legénység nélkül sodródó hajót talált, ami nagy valószínűség szerint a 90 éve a Bermuda-háromszögben eltűnt SS Cotopaxi.

A karibi ország hatóságai szerint a hajót egy lezárt katonai zóna közelében fedezték fel. Többször megpróbálták felvenni a kapcsolatot, de a hajó nem válaszolt, ezért úgy döntöttek, hogy átszállnak a tengeri járműre.

"A Berdmuda háromszögből 90 év után előkerült szellemhajó"

Meglepetésükre azonban a hajó teljesen üresnek bizonyult, ráadásul alaposabb átvizsgálás után megállapították, hogy a magányosan sodródó lélekvesztő nem más, mint az 1925 decemberében eltűnt SS Cotopaxi.

A hajó, fedélzetén 33 emberrel és mintegy 2340 tonna szénnel a Föld egyik legrejtélyesebb pontjának számító Bermuda háromszögben tűnt el.

A világsajtót gyorsan bejárta az izgalmas felfedezés híre, amivel mindössze egy probléma van: egy szó sem igaz belőle. A World News Daily Report egy olyan weboldal, ahol álhírekkel próbálnak minél több kattintást szerezni. Az ilyen hamis történetekkel csalogató weboldalak leleplezésére szakosodott csoportok gyorsan bebizonyították, hogy a modernkori Mary Celeste történet nem igaz.

A Harmadik Típusú Találkozások című Steven Spielberg-filmben látható hajóroncs

A lap cikkében idézi Rodolfo Salvador Cruzt, mint szakértőt, de a csatolt kép valójában Lee Smale-t ábrázolja, aki teljesen más ügyben került az újságokba. Ugyan az SS Cotopaxi valóban létezett és valóban a Bermuda-háromszög környékén tűnt el, a cikkben közölt kép nem ezt a hajót ábrázolja, hanem Steven Spielberg, Harmadik Típusú Találkozások című filmében a Góbi sivatagban található hajóroncsot montázsozták össze egy tengeri látképpel.

Hamar kiderült az is, hogy a kubai parti őrség semmiféle szellemhajót nem talált, így nyugodtan kijelenthető, hogy ismét sikerült több médiumot is átverni. Bár ami az interneten nincsen, az tényleg nem is létezik, azért nagyon fontos, hogy az olvasók csak biztos forrásból származó információt higgyenek el, és talán még azt sem 100 százalékig.

Forrás: www.akpool.co.uk


Ez a kép viszont egész jól sikerült, mi van, ha mégis igaz?

Forrás: www.hackthematrix.it


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.