A végtelenbe!

Holdbázist építene egy orosz magáncég

A Lin Industrial szerint a Hold déli pólusának közelébe telepített, négyszemélyes kutatóbázis felhúzása nagyjából 9,3 milliárd dollárba kerülne.

2015.01.03 07:10ma.hu
freedigitalphotos.net/adam

Az orosz Lin Industrial pénteken jelentette be, hogy saját kutatóbázist építene a Holdon. A cég saját tervezői által megálmodott komplexumot az égitest déli pólusának közelében, a Malapert-hegység mellett állítanák fel. Az építkezés első fázisában egy két ember befogadására képes központot húznának fel, amelyet aztán a második körben négyszemélyesre bővítenének. 

A számítások szerint az állomás létrehozásához szükséges eszközöket és alapanyagokat összesen 37 rakétával juttatnák el a Holdra. Az első fázist öt, a másodikat pedig tíz éven belül fejezhetnék be
Egyelőre nem tudni, hogy a Lin Industrial rendelkezik-e a projekt finanszírozásához szükséges tőkével, és hogy mikor akarnak belevágni a nem mindennapi vállalkozásba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.