LIDAR-ral szerelt

Itt a Google önvezető autójának első valódi prototípusa

A cég mérnökei már az ünnepek alatt elkezdik a mókás robotkocsi tesztelését.

2014.12.23 09:00ma.hu
A régebbi

Elkészült a Google autonóm autójának első valódi prototípusa. A fejlesztők eddig átalakított Toyota Priusokban, Lexus RX 450-esekben és Audi TT-kben tesztelték a cég önvezető technológiáját, de most végre saját tervezésű kasznijukban is kipróbálhatják a rendszert.

Balra a decemberi modell, jobbra a májusi

A meglehetőse szokatlan svádájú Google-autó első kezdetleges modelljét még májusban mutatták be. A mérnökök az elmúlt hónapokban rengeteget dolgoztak a fejlesztéseken, a legújabb prototípusba már minden olyan alkatrészt beépítettek, ami ahhoz kell, hogy a közutakon is kipróbálhassák. A kocsi külseje ennek ellenére nem sokat változott: a legszembetűnőbb újdonság talán az, hogy az új modell végre valódi fényszórókat kapott, a tetőre szerelt LIDAR (lézeres radar) rendszert pedig elegáns borítás mögé rejtették.

A Google május óta több különböző prototípust is épített, mindegyiket egy-egy konkrét alkatrész tesztelésére használták. Ezekből rakták össze a most bemutatott autót, amelynek tesztelését már a karácsonyi ünnepek alatt elkezdik.

The Verge


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.