Minimalizált létszám

A Google kimenekíti a munkatársait Oroszországból

A vállalat "továbbra is elkötelezett" az orosz felhasználók mellett, az országelhagyásban pedig már rutinja is van.

2014.12.14 10:14ma.hu

A Google végérvényesen megerősítette, hogy szinte teljesen kiüríti moszkvai fiókját. A cég illetékesei a BBC-nek nyilatkozva hangsúlyozták, a vállalat "továbbra is elkötelezett" az orosz felhasználók mellett; ráadásul nem is először fordul elő, hogy kiköltözteti a munkatársai egy részét egy országból. A Wall Street Journal úgy tudja, hogy csak néhány értékesítő, marketinges és ügyfélszolgálatos marad az irodában.

Az orosz parlament júliusban fogadott el egy törvényt, amely arra kötelezi az internetes cégeket, hogy belföldi adatbázisokban tárolják a helyi felhasználók személyes adatait. A Kreml illetékesei azt mondták, hogy az új szabályozás célja az érzékeny adatok védelme. A kritikusok azonban máshogy látják, véleményük szerint Moszkva az együttműködést megtagadó weboldalak hozzáférésének korlátozásával akarja tovább erősíteni az internet feletti ellenőrzését.

A nemzetközi technológiai vállalatok többsége a világ különböző részein elszórt adatközpontokban tárolja felhasználói adatokat – többek között éppen azért, hogy ne legyen kiszolgáltatva a helyi kormányoknak

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.