Explorer Edition

Vékonyabb és elegánsabb lehet az új Google Glass

Egy frissen bejegyzett szabadalom szerint a keresőcég mérnökei alaposan áttervezték az okosszemüveget.

2014.12.03 08:00ma.hu

A Google régóta dolgozik a Google Glass továbbfejlesztésén, és a jelek szerint az eszköz meglehetősen bumfordi formatervén is finomítottak egy kicsit. Egy nemrég bejegyzett szabadalom szerint az okosszemüveg legújabb változata jóval vékonyabb és elegánsabb lesz, mint a most kapható "Explorer Edition" modell. Az áttervezett designból - felettébb dicséretes módon - kihagyták a szár vaskos borítóelemeit; az persze kérdéses, hogy a cég mérnökeinek sikerül-e a jelenlegi modell valamennyi hardverelemét bezsúfolniuk az új, vékonyabb keretbe.

US Patent and Trademark Office/Google

Az elmúlt évben a Google több, a Google Glass-szel kapcsolatos szabadalmat is bejegyeztetett. A vállalat nagy erőkkel dolgozik azon, hogy piacképes terméket faragjon a kütyüből - nem véletlen, hogy a Ray-Ban és Oakley szemüvegeket gyártó Luxotticát és világhírű divattervezőt, Diane von Furstenberget is bevonták a fejlesztésekbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.