Vatikántól a Kolosszeumig

Ekkorát ütne, ha ránk esne az üstökös

Szemléletes képek mutatják meg, mekkora is a Csurjumov-Geraszimenkó üstökös, vagyis az az összetapadt két hatalmas szikladarab, amire a múlt héten leszállt az Európai Űrügynökség szondája.

2014.11.19 15:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
A Big Bentől a Towerig érne az üstökös (forrás: ESA)

November 12-én az ESA Rosetta nevű űreszközének Philea nevű landolóegysége leszállt a 67P üstökösön - a nagyjából tíz évnyi utazás végén sikerült pontosan eltalálni az objektumot. De hogy mekkora is valójában ez a "gumikacsa", azt jól szemléltetik az Európai Űrügynökség által nemrég közreadott képek. Ezeken európai nagyvárosokhoz mérték az üstököst. Lássunk néhányat!

Madrid jó részét is lefedné a Csurjumov-Geraszimenkó (forrás: ESA)

Ha lesétálja a Vatikán-Kolosszeum távolságot, akkor nagyjából megkapja az üstökös hosszát (forrás: ESA)

Amszterdam felett így nézne ki (forrás: ESA)

Párizsban pedig a Louvre-tól a Diadalívig tartana az "üstökösút" (forrás: ESA)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.