EBay

El akarták árverezni a döglött bálnát

Az interneten bocsátotta árverésre egy partra vetődött ámbráscet tetemét egy kanadai halászfalu, mivel nem állnak rendelkezésére megfelelő eszközök a test eltávolítására.

2014.05.07 23:30MTI
Freedigitalphotos puttsk

Az eBay azonban leállította az árverést. Munkatársuk elmondása szerint az értékesítés a szabályokba ütközik, az internetes oldalon ugyanis mind az élő, mind a halott állatok árusítása tilos. A bálna tetemére hétfőig tucatnyi ajánlat érkezett, a legmagasabb kétezer dollár (mintegy 440 ezer forint) volt.

A 12 méteres ámbráscet teteme egy hete került partra az új-fundlandi St. George községben. Az ezerfős falu saját bevallása szerint nem rendelkezik a megfelelő eszközökkel ahhoz, hogy eltávolítsa az oszlásnak indult tetemet, a kanadai halászati hatóság pedig visszautasította a segítségnyújtást. A falu vezetősége az oszlás következtében fellépő erős bűztől tartva döntött úgy, hogy elárverezi az interneten a cetet.

Peter Fenwick polgármester elmondása szerint a hatóságok felszólították őket, hogy távolítsák el a tetemet, ehhez azonban semmilyen segítséget nem adtak. "Őszintén szólva ingyen is odaadnánk a bálnát, ha a felelősséget is átvállalnák érte" - fogalmazott Fenwick.

A hideg időnek köszönhetően a tetem még jó állapotban van, s a polgármester most abban reménykedik, hogy sikerül felkelteni valahol a nagyvilágban egy múzeum érdeklődését a bálna iránt.

Két másik új-fundlandi falu is hasonló gondokkal küzd, miután két kék bálnát mosott náluk partra a víz. Az egyik állat teste az oszlás során felfúvódott, ezért a robbanás veszélyétől tartanak Trout River falu lakói. Egy ontariói múzeum szakértőket küld a térségbe, hogy biztonságba helyezzék és a tudomány rendelkezésére bocsássák a veszélyeztetett fajok listáján is szereplő állat tetemeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.