Összesen 910 kilogrammnyi talált gazdára

Rekordárverést tartottak elefántagyarakból Cannes-ban

A mennyiséget és az összbevételt tekintve is rekordot döntött egy szombat esti cannes-i árverés, amelyet évtizedekkel ezelőtt az Európai Unióba került elefántagyarakból tartottak.

2014.05.05 01:30MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A Cannes Encheres aukciósház közleménye szerint 625 ezer euró (192 millió forint) értékben 910 kilogramm "elefántcsont" talált gazdára. A legnagyobb, 73 kilós tételért 64 ezer eurót (20 millió forint) adtak.

Az aukción csupa olyan elefántagyart kínáltak eladásra, amelyet hajdan Észak-Afrikában élő, nyugdíjas éveiket a dél-franciaországi tengerparton töltő franciák vittek magukkal. Az elefántagyarral való kereskedelmet nemzetközi egyezmény tiltja, ennek hatálya alól kivételt képeznek az 1976 előtt az EU-ba került elefántcsont tárgyak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.