Csak levegő volt a lezárt üvegben

185 ezer forintot ért egy üres befőttesüveg az árverésen

Ránézésre teljesen üres volt, csupán levegőt tartalmazott az árverésre bocsátott, gondosan lezárt befőttesüveg, mégis 185 ezer forintnyi összeget fizetett érte egy vevő.

2014.04.11 09:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/vudhikrai

185 ezer forintnak megfelelő jent fizetett egy vevő egy pekingi árverésen egy látszólag üres befőttes üvegért, melyet egy honfitársa ajánlott fel. Liang Kegang nem sokkal azelőtt tért vissza Franciaországból, ahol üzleti úton járt, és mint mondja, az üvegbe egy kis friss, provence-i hegyi levegőt zárt. Az eladással a tiltakozásának szeretett volna hangot adni a kínai fővárosban hosszú ideje elviselhetetlen minőségű levegő ellen.

"A levegőnek a legértéktelenebb dolognak kellene lennie, amit minden csavargó koldus szabadon szívhat be" - jegyezte meg a múlt hónapban tartott árverést követően Kegang. "Én így vetettem fel a kérdést a rossz kínai levegő miatt és fejeztem ki az elégedetlenségem" - tette hozzá.

Az üvegre a művészként ismert férfi három kis cédulát ragasztott, melyekre kézzel írta fel a francia falu, Forcalquier nevét és koordinátáit, hogy a vevő mindig tudja, honnan származik a tiszta levegő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.