A nagyvárosokban már túl szennyezett a levegő

Dobozolt friss levegőt árul az élelmes vállalkozó

Fémdobozokba "csomagolt" friss levegőt árul egy élelmes kínai üzletember, ezzel próbálván megoldani a pekingi sűrű szmog okozta problémát.

2013.02.04 07:29ma.hu

Kortyoljon bele a friss levegőbe, akár Peking kellős közepén is! Akár ez is lehetne a szlogenje annak az élelmes kínai vállalkozónak, aki úgy döntött, a zsúfolt kínai metropolisz szmogproblémáját konzervált friss levegővel oldja meg, de az igazi döbbenet nem is ez, hanem az, hogy az üres - pontosabban kizárólag levegőt tartalmazó - fémdobozokat tényleg veszik is, mint a cukrot! A milliárdos Chen Guangbiao egy az ember által még szinte érintetlen területről "importálja" a tiszta levegőt, hogy a sűrű forgalom és az ipari szennyezés által sújtott nagyvárosban se kelljen megfulladniuk az embereknek.

A környezetvédelem iránt elkötelezett vállalkozó korábban azzal szerzett hírnevet és persze mesés vagyont magának, hogy alapítója lett Kína egyik legnagyobb hulladékok újrahasznosítását kutató vállalatának. "Az embereket nem lehet a végtelenségig mérgezni. Mindannyiunknak szüksége van a tiszta, friss levegőre, hogy élhessünk" - magyarázta Chen, aki tavaly kereken ezer kerékpárt osztott szét a környezetbarát közlekedés népszerűsítése érdekében.

Hogy mennyit kér az üzletember a konzervált friss levegőért, arra az ötletről beszámoló austriantimes.at című osztrák hírhonlap nem tért ki, arra viszont igen, hogy a mintegy 44 milliárd forintnak megfelelő szintre becsült vagyonából egy fillért sem tervez a rokonaira hagyni, ha egyszer meghal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.