Aepyornis maximus

Több száz éves elefántmadár-tojást árvereztek

Több mint százszor akkora, mint egy átlagos tyúktojás.

2014.04.12 04:30MTI
Forrás: Wikipedia

Több száz éves elefántmadár-tojást árvereztek el igen magas áron Londonban - tette közzé a Christie's aukciósház.

A ritka leletért, amely több mint százszor akkora, mint egy átlagos tyúktojás, vevője 122 500 fontot (45 millió forint) fizetett. A Christie's szerint ez világviszonylatban is egyedülállóan magas összeg.

Az elefántmadár (Aepyornis maximus) gigászi méretű, akár háromméteresre is megnövő futómadár volt, legtöbb példánya Madagaszkár szigetén élt, ám legkésőbb a 17. században kihalt.

Az elárverezett, félig megkövült tojás körülbelül 31 centiméter magas, új tulajdonosa azonban nem fog rántottát sütni belőle: a héjból már eltávolították, ami benne volt - tette hozzá az aukciósház szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.