Uniós vándorkiállítás

Az űrkutatás és a mindennapi élet - kiállítás nyílik Budapesten

Az űrkutatás hétköznapokra gyakorolt hatásáról nyílik meg szerdától Budapesten egy európai uniós vándorkiállítás látványos bemutatókkal és tematikus előadásokkal.

2013.03.20 01:30MTI

Űrtechnológiát több mint 30 ezer alkalmazás használ, amelyek segíthetnek például a közlekedés optimalizálásában, a mezőgazdaság és a halászat hatékonyságának növelésében, a környezet védelmében vagy a közbiztonság javításában - hangsúlyozzák a szervezők.

Az elmúlt 10 hónapban Európa nyolc városban sikert arató Európai űrkiállítás (European Space Expo) elnevezésű bemutató az Erzsébet téren nyílik szerdán 11 órakor, és március 25-ig lesz látogatható - közölte a programot szervező Európai Bizottság Magyarországi Képviselete az MTI-vel.

A tárlaton minden korosztály kipróbálhatja és megtapasztalhatja az űr felhasználásával létrejövő innovatív technológiák és szolgáltatások széles skáláját. A tematikus előadások között az érdeklődők meghallgathatják egyebek mellett, hogy "milyen magyarként a Marson", hallhatnak az intelligens útvonalválasztási modellekről, de a kutatók beszélnek az első magyar műholdról, a Masat-1-ről, valamint a műholdas kommunikációról is.

Antonio Tajani, az Európai Bizottság alelnöke, ipar- és vállalkozáspolitikáért felelős biztos kijelentette: Ez a kiállítás kiváló lehetőség Európa polgárai számára, hogy észrevegyék: az uniós műholdas navigációs és földmegfigyelési programok jóvoltából mennyire sokféle alkalmazás áll rendelkezésükre".

Az interaktív, ismeretterjesztő űrkiállítás ingyenesen látogatható, a részletes program a http://ec.europa.eu/magyarorszag/documents/2013spaceese_budapest_-_agendahu_template.pdf címen érhető el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.