Kicsit lassú, de működik

Videó: repülőgép-gyártósor legóból

Tényleg nincs olyan dolog, amit ne lehetne legóból megcsinálni...

2013.03.17 17:58ma.hu

Egy fanatikus most kilövővel is rendelkező papírrepülőgép-gyártósort készített. A Hknssn becenevű YouTube felhasználó két Lego Mindstorms NXT készletet használt fel, 5 NXT Servo motor hozzáadásával, hogy elkészítse a repülőhajtogatót.

A 150 centiméter hosszú, 40 centiméter széles gép motorizált görgők segítségével szedi ki az adagolóból az A4-es papírokat, és futtatja végig a gyártósoron. A végén egy kompresszor segítségével lövi ki a kész repülőgépet.

Hknssn szerint a jelenlegi dizájn három méterre képes kilőni a gépet, de némi módosítással a 10 méteres távolság is elérhető lehet, ami már lenyűhöző teljesítmény.

Az alábbi videón működés közben is látható a masina, igaz háromszoros sebességre felgyorsítva. A továbbiakban valami megoldást kell találni arra, hogy a működése gyorsabb legyen, hiszen a robotizálás célja az lenne, hogy hatékonyabban készítse el a kívánt terméket, mint az emberek. Márpedig jelen pillanatban ugyanennyi idő alatt bárki képes lenne több repülőt a puszta kezével meghajtogatni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.