Mindenben pontos mása az igazinak

Mozgatható sugárhajtómű készült - legóból!

Több mint 150 ezer darab Lego-kockából készítették el egy Boeing 787 Dreamliner repülőgép Rolls-Royce Trent 1000 típusú hajtóművének mozgó mását brit fiatalok.

2012.07.18 17:29MTI

Egy ötéves kisfiú ötletét valósította meg az a brit fiatalokból álló csapat, amelynek tagjai 152 455 darab Lego-kockát használtak fel a több mint 160 különböző motoralkatrészből álló sugárhajtómű megépítéséhez.

A négyfős építő építőgárda, profi építők, a Rolls-Royce-nál gyakornokoskodó mérnökhallgatók tanácsát követve, nyolc hétig dolgozott a két méter hosszúságú hajtóművön. Így az eredeti hajtómű felére kicsinyített mását alkották meg.

A mérnöki pályára készülő fiatalokat szerették volna inspirálni a mozgó modell elkészítésével, ami elismerést váltott ki a Rolls-Royce képviselőiből is - olvasható a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.