Gyorsan összerakható vízi jármű

Válltáskából kajak - videóval!

Többé nem kell aggódnunk, ha hirtelen cunami önti el a Kárpát-medencét, hála az új összehajtogatható kajaknak.

2012.10.04 09:44Konrád - ma.hu

Elmúltak azok az idők, amikor a kajakok szállítása nehézkes feladat volt. Ma már nem kell az evezős vízi eszközt a tetőcsomagtartóra erősíteni, vagy utánfutóra szerelni, hiszen eljött az összehajtogatható kajakok kora.

Az Oru kajak összehajtott állapotban akár a vállon is szállítható, mint egy postászsák. Mindössze 5 percre van szükség, hogy a táskából egy 3 és fél méteres, 12 kilós kajakot varázsoljunk. A kajak megerősített szerkezetű műanyagból készült és tökéletesen alkalmas a vízi közlekedésre.

Bár elméletileg tengeren is megállja a helyét, elsősorban csendesebb vizeken javasolják a használatát. Az Oru várhatóan 500 dollárba fog kerülni miután a közeljövőben elindul a tömeggyártása. Akit érdekel, már most feliratkozhat a hírlevélre, hogy rögtön értesüljön arról, ha kaphatóvá válik.

Az alábbi videóból megtudhatjuk, miképpen kell összerakni az origami kajakot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.